Bandleden

De Ramshackle Bluesband bestaat uit de volgende leden:

Kees: zangKees
The Blues: broeierig, zompig, gevoelig, pure emotie,tragiek, blijdschap. De hele sfeer die hangt om mensen die samen de blues spelen, dansen en schrijven: lekker man!!! Sinds zijn veertiende zingt Kees daarom the Blues in diverse bandjes en in diverse samenstellingen. Nu alweer lang in de Ramshackle Bluesband. Samen al heel wat meegemaakt en daardoor ook mooie eigen nummers geschreven. Kees hoopt het nog lang te mogen doen; het wordt steeds intenser en gaat steeds dieper en vooral gewoon plezier.

Ies: (slide)gitaar (Hook, aangelijnd met 70’er jaren Stratocasters en Les Paul Goldtop)
IMG_3423Vanaf de oprichting is Ies gitarist van de Ramshackle Bluesband. Van (semi)-akoestisch tot electrisch. De liefde voor blues zat er al vroeg in: blues LP’s in de platenkast van zijn ouders, het wonen in Texas, TV beelden van Josh White, de opkomst van de blanke blues (Mayall, Clapton) etc. Na een aantal jaren klassiek gitaarles ging de gitaar van zittend (het linker bovenbeen) naar staand. Van notenbalk naar akkoordenschema, van papier naar hoofd. Ies speelt op diverse 70’er jaren Fender gitaren en op een Gibson Les Paul. Versteking d.m.v. Fender Blues Junior en Hook.

Christian: orgel/keyboard, pianoIMG_3420
Christian, uit Zweden afkomstig, zit vanaf de jaren zestig in verschillende bands in Gotenborg; eerst als gitarist en later als pianist. De inspiratiebronnen zijn talloos, zeker de blues en de Boogie Woogie uit de jaren dertig en veertig. Behalve piano en orgel/keyboard speelt Christian accordeon en gitaar.

Fried: bas 
IMG_3438Na veel baswerk in bandjes vooral in Noord-Holland, nu bij de Ramshackle Bluesband. Eindelijk zijn hart gevolgd en de blues gaan spelen. Trots bandlid te zijn van deze fantastische band.

Marcel: drums (Vintage Ludwig)
IMG_3426